Objem+geometrie, analýza stavby 1+2

Mini living Urban Cabin v LA


MINI LIVING Urban Cabin: koncept miniaturního bytu cestuje po celém světě


Na festivalu LA Design, který býl v roce 2018 v Los Angeles, MINI představuje MINI LIVING Urban Cabin. Koncept miniaturního bytu byl ve spolupráci s dvojicí místních architektů FreelandBuck postaven v nevyužitém podkroví v centru LA.



Urban Cabin v LA je v pořadí třetí z celkově pěti interpretací konceptu, který MINI LIVING v loňském roce představilo. Urban Cabin představuje přechodné bydlení s vysokou flexibilitou a množstvím možností na ploše pouhých 15 m2.

V návaznosti na tento koncept MINI podniká první kroky směrem ke globální síti kreativních bytových řešení, v nichž by se obyvatelé měli cítit jako doma, bez ohledu na město, v němž žijí.







MINI LIVING Urban Cabin nabízejí co nejkvalitnější život na malém prostoru. Jsou řešeny třemi hlavními prvky. Dva vnější moduly tvoří obývací a spací prostor na jedné straně a koupelna a kuchyň na straně druhé; tyto dva moduly jsou navrženy týmem MINI LIVING. Třetí část – experimentální prostor s charakterem instalace – je společností MINI určena jako prázdný prostor, který mohou místní architekti navrhnout podle svých představ.



MINI LIVING Urban Cabin v LA to řeší tak, že v centru města nabídne městskou oázu. Dvojice architektů FreelandBuck z Los Angeles vytvořila v experimentálním prostoru kabiny závěsnou zahradu spolu s perforovanými plochami, kterými dovnitř proniká množství vzduchu a světla. Dvojice také navrhla dvě vnitřní kostky nabízející kaleidoskopický vizuální efekt.



Podle mě ten mini cabin je takový předem mnohofunkcionalni a hezké dodrží svého konceptu, malého bytu, i když takový mini cabiny nebudou teď mít takovou popularitu, dává to smysl mít i v velkých prostorách aby všechno spoluprácovalo.



1




2

Tady z toho můžete dozvědět, že ten mini cabin z 3 kostku(krychli)

Ten co máme 1 a 3 jsou stejně, ale ten co máme uprostřed nějak otočen, a vychází to tak že to má takový vizuální efekt rovnosti ploše, na foto co mám ^


Ten cabin je jen 15 m2, ale z toho co jsem spočívala vychází nějakých 22 m2

Ze narysu to takový kvádr s možnosti vylézt nahoru, na střechu tohoto domů


Tak že tady ten princip vizuálního efektu s otočeným kvadrem uvnitř.





Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Types of Spaces-Final